• pihenés
 • kikapcsolódás
 • családias környezet
 • kirándulási lehetőség
 • csendes vidék
 • élménymedence
 • sószoba
 • főzési lehetőség
 • gyerekbarát környezet
Foglaljon szobát most!

Sóbarlang Szuhafőn!

Egyik legkiemelkedőbb wellness szolgáltatásunk a sóbarlang. A föld alatt kialakított mesterséges sószoba a legmodernebb orvostechnikai száraz sógenerátorral van felszerelve, így mikroklímáját és gyógyító erejét tekintve semmiben nem különbözik a természetes sóbarlangoktól.

Kiknek ajánljuk?

 • Egészségeseknek, akik fokozott szellemi munkát végeznek, hajlamosak a stressz által kiváltott betegségekre. A városi szennyeződés, a porral járó munkavégzés, a passzív dohányzás mind-mind károsítja egészségünket. Só tisztít és gyors regenerálja a megterhelt szervezetet. Dohányosoknak különösen ajánlott!
 • Krónikus betegek számára, akik valamilyen bőrgyógyászati, reumatikus, mozgásszervi, daganatos, vagy krónikus belgyógyászai betegségekben szenvednek, és amely kórképekben döntően jelentkeznek az oxigénhiány miatt fellépő szöveti szervi ártalmak.
 • Műtétek utáni állapotban, amikor a szervezetnek fokozott oxigénigénye van a regenerációhoz.
 • Légúti megbetegedések kezelésére, panaszok csökkentésére: asztma, nehézlégzés, krónikus bronchitis, akut és idült hörghurut, nátha, arcüreg gyulladás, allergiás eredetű légzőszervi problémák, stb. során.
 • Bőrbetegségekben szenvedők számára: pl. ekcémás bőrbetegség, pattanásos bőr, atópiás dermatózis, psoriasis (pikkelysömör), bőrfertőzések esetén. Nagyon ajánlott allergiás eredetű bőrbetegség esetén!
 • Stressz, alvászavarok ellen: A sótéglák erős színterápiás hatással bírnak: a hátulról megvilágított himalája só barátságos, narancssárga fénye olyan biokémiai változást idézhet elő, amely elűzi a depressziót, pesszimizmust.
 • Várandósoknak: Babavárás időszakában szinte semmilyen gyógyszert nem szabad szedni. Ilyenkor természetes gyógyulást hozhat a sószobában eltöltött idő bármilyen légúti vagy bőrbetegségre.

Sóterápia gyermekeknek

Asztmában, allergiában vagy egyéb krónikus légúti megbetegedésben szenvedő pici betegeket sokszor nagyon megviselik a betegségük tünetei, és az ezekre kapott erős gyógyszerek mellékhatásai is. A természetes sóbarlangokban tüneteik enyhülnek ugyan, de a sötét, hideg és sokszor penészes barlang nem a legmegfelelőbb helye a gyógyulásuknak.
Szuhafőn a sóbarlangunkat úgy alakítottuk ki, hogy a gyerekek örömmel, játszva gyógyulhassanak. A padló egy nagy sóhomokozó, így szórakozás közben éri őket a só jótékony hatása. A sóbarlang közvetlenül a szállással van összekapcsolva, így a nyaralás természetes részeként, akár medencézés előtt, vagy vacsora után is meg lehet látogatni.

Nincs sötét, se félhomály. A megvilágított himalája sótömbök kellemes, enyhe naracssárga színbe vonják a szobát, így gyógyulás közben lehet mesét olvasni, társasjátékozni.  A narancssárga a boldogság, öröm színe, nem hiába viselik a buddhista szerzetesek is ezt az árnyalatot!

Sókúra

A sókúra olyan természetes gyógymód, amelynek eredete évszázados tapasztalatokra vezethető vissza. 
A német sóbarlangokban folytatott orvosi vizsgálatok hasonló sikerekről számolnak be: a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitisz és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy sóbarlang kúrára. A tanulmányok megdöbbentő felfedezése volt, hogy a betegségek gyors javulása mellett a sóbarlang levegőjének pozitív hatása sokaknál a kúrát követően még több hónapig  is észlelhető volt, ezért a sóbarlang-kúra a megelőzésben, prevencióban is kiemelkedő jelentőségű lehet.

Egy kezelés ideje: kb.30 perc. Ha nincs lehetőségünk rendszeresen alkalmazni, ajánlott egy 10-12 kezelésből álló kúrát venni, majd azt évente kétszer megismételni.

A kúra hatékonyságát megsokszorozza Szuhafő friss, kristálytiszta levegője. Az itt eltöltött pihenés jótékony hatású testnek és léleknek. 


Trófeás Vendégházak

3726 Szuhafő, Kossuth u. 3

0630/ 6973708
0630/ 6973719

Üzemeltetők:
Szuhafői Falusi Turizmus Kft, 3726 Szuhafő, Kossuth Lajos út 3/A
Szuhafői Vadászlak Kft, 3726 Szuhafő, Kossuth Lajos út 3/B

Trófeás Vendégházak Szuhafő © 2024

Fejlesztő: Webfaktor